Temat: [Mondeo 2000-2007] Dekielki do felg aluminiowych - które?
View Single Post
Stary 29-05-2013, 16:37   #12
criav
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk4 HB
Silnik: 2.0 TDCI 140 BHP
Rocznik: 01.2009
Domyślnie Odp: Dekielki do felg aluminiowych - które?

Witam, odgrzebuję stary temat, ale mam mały problem i liczę na Waszą pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Mam dwa komplety takich samych (z wyglądu) felg:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Oraz jeden komplet takich dekielków (średnica 60mm):

Problem jest taki, że dekielki, które mam w zimówkach nijak nie pasują do letnich kół. Oczko na dekielek jest jakby ciut za małe, a dekielek za duży, przez co nie idzie go wsadzić.

Z tego co patrzyłem na Allegro są 3 rodzaje dekielków:
- te, które ja mam,
- chromowane z niebieskim logo, często spotykane w Mk4,
- całe niebieskie, często spotykane w Mk2 i Focusach

Czy może mi ktoś podpowiedzieć jakie kupić i czy w ogóle jakieś będą pasować? Dekielki są całkiem drogie, dlatego wolę nie kupować w ciemno. Jak to możliwe, że nie pasują do jednego z moich kompletów? Czyżby te felgi były zamiennikami?

Z góry dziękuję za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez criav ; 31-05-2013 o 08:55
criav jest offline   Odpowiedź z Cytatem