Cytat:
|
Witam,
Lekko zgłupiałem kiedy zobaczyłem moją wersję oprogramowania ze stycznia tego roku:
HW BM5T-14C226-AC
APP BM5T-14C026-AT
NVM EEPROM 22.202
Powinno być starsze ale wygląda jak nowsze - mamy jakiegoś spec-a od wersjonowania na pokładzie który rozwieje moje wątpliwości ?
Pozdrawiam
MiszA
|
Hmm.. Faktycznie trochę to dziwne. Może to zależy od wersji sprzętowej sterownika? U Ciebie (podobnie jak u mnie) jest AC, a tam było AE. Może to ma coś do rzeczy? Chociaż to też się kupy nie trzyma.
Ja np. mam:
HW: BM5T-14C226-AC
APP: BM5T-14C026-AK
NVM: EEPROM 17.D9
Wersję tą wgrywali mi w kwietniu ub. roku i jak sprawdzałem na początku marca to podobno nie było żadnej aktualizacji. Przyznam, że się już w tym pogubiłem. Może to co się tam wyświetla w ogóle nie ma nic do rzeczy?
Bump: Chyba coś jest na rzeczy. Wklepałem w wyszukiwarkę moje wersje i identyczny zestaw HW/APP/NVM jak mój odnajduje się bardzo często i nawet na stronach z lutego 2011 r. Wygląda to tak, jakby rzeczywista wersja oprogramowania (lub kalibracji) w ogóle nie była wyświetlana, bo ewidentnie miałem uaktualnianą przynajmniej kalibrację, ponieważ po aktualizacjach auto zachowywało się inaczej, np. ustępowało falowanie zimnego silnika albo zmieniały się wolne obroty silnika.