Temat: [Focus 2011-2014] praca zimnego silnika - falujące obroty
View Single Post
Stary 29-05-2013, 20:22   #179
aerostar
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: praca zimnego silnika

Cytat:
Napisał mmisza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

Lekko zgłupiałem kiedy zobaczyłem moją wersję oprogramowania ze stycznia tego roku:

HW BM5T-14C226-AC
APP BM5T-14C026-AT
NVM EEPROM 22.202

Powinno być starsze ale wygląda jak nowsze - mamy jakiegoś spec-a od wersjonowania na pokładzie który rozwieje moje wątpliwości ?

Pozdrawiam

MiszA
Hmm.. Faktycznie trochę to dziwne. Może to zależy od wersji sprzętowej sterownika? U Ciebie (podobnie jak u mnie) jest AC, a tam było AE. Może to ma coś do rzeczy? Chociaż to też się kupy nie trzyma.

Ja np. mam:
HW: BM5T-14C226-AC
APP: BM5T-14C026-AK
NVM: EEPROM 17.D9

Wersję tą wgrywali mi w kwietniu ub. roku i jak sprawdzałem na początku marca to podobno nie było żadnej aktualizacji. Przyznam, że się już w tym pogubiłem. Może to co się tam wyświetla w ogóle nie ma nic do rzeczy?

Bump: Chyba coś jest na rzeczy. Wklepałem w wyszukiwarkę moje wersje i identyczny zestaw HW/APP/NVM jak mój odnajduje się bardzo często i nawet na stronach z lutego 2011 r. Wygląda to tak, jakby rzeczywista wersja oprogramowania (lub kalibracji) w ogóle nie była wyświetlana, bo ewidentnie miałem uaktualnianą przynajmniej kalibrację, ponieważ po aktualizacjach auto zachowywało się inaczej, np. ustępowało falowanie zimnego silnika albo zmieniały się wolne obroty silnika.

Ostatnio edytowane przez aerostar ; 29-05-2013 o 20:29
aerostar jest offline   Odpowiedź z Cytatem