Kontynuując wątek wersji oprogramowania, przyszło mi do głowy jeszcze jedno dość logiczne wytłumaczenie tego zamieszania z wersjami. Być może HW i APP wyświetlane w trybie testowym dotyczą modułu GEM sterującego pracą wskaźników i lampek, a nie modułu PCM sterującego pracą silnika i innych ważnych podzespołów. Oprogramowanie modułu GEM też chyba można aktualizować, ale robi się to rzadko i raczej nie bez potrzeby. To tłumaczyłoby dlaczego:
- te same numery wersji przewijają się w autach z silnikami TDCi, które raczej nie używają tego samego programu do sterowania silnikiem
- dlaczego mimo aktualizowania programu do PCM te numery się nie zmieniają (jak u mnie)
- dlaczego ktoś kto dużo wcześniej aktualizował oprogramowanie w PCM (jak mmisza) ma nowszą wersję niż ktoś kto robił to ostatnio (jak lag3)
Jeżeli mam rację to oznaczałoby niestety, że nie możemy bez żadnych narzędzi porównać naszych wersji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam