View Single Post
Stary 30-05-2013, 07:41   #3
michał71
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Ford S-MAX PLATINIUM X, Ford Escape 2.0 AWD ecoboost 2020 Daihatsu Terios J2 4x44
Silnik: 2.0 TDCI 143 km, 2.0 ecoboost 243 km, 1.5 benzyna 106 km
Rocznik: 2008, 2020, 2006
Domyślnie Odp: Gwarancja na naprawę nadwozia AZNN Ford.

... moim poprzednim autem był mondek MK III z 2002 roku. Kupiłem go w Niemczech w 2006 w stanie idealnym ale każdy zna mondka. Wszystkie pary drzwi na dolnym rancie były skorodowane o czym dowiedzialem sie na przeglądzie w Polskim AZNN Poprzedni właściciel pewnie wiedząc że autem nie będzie już dłużej jeździł olał przegląd perforacji nadwozia. I tu zaczął sie problem naprawy reklamacyjnej w ASO ponieważ wykryli przerwe pomiędzy przeglądami która wynosiła rok i dziewięć miesięcy. Uparłem się i zacząłem pisać do centrali z prośbą o utrzymanie gwarancji oraz wykonanie naprawy w jej ramach. Jakież OGROMNE było moje zdziwienie jak po ok 2 tg. dostałem pismo z centrali Forda którym przypomnieli o obowiązku corocznego przeglądu oraz przywrócili mi gwarancję. W naprawie gwarancyjnej dwie pary drzwi wymienili na nowe, dwie naprawili. Za dwa lata do wymiany poszła tylna klapa. Auto sprzedałem ale gwarancję na blachudry jeszcze chyba ma ( w mondku to 12 lat)
Pozdrawiam
Michał

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 30-05-2013 o 22:05 Powód: Zbędne i nie udane cytowanie
michał71 jest offline   Odpowiedź z Cytatem