Temat: [Mondeo 2000-2007] Dekielki do felg aluminiowych - które?
View Single Post
Stary 30-05-2013, 11:09   #14
criav
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk4 HB
Silnik: 2.0 TDCI 140 BHP
Rocznik: 01.2009
Domyślnie Odp: Dekielki do felg aluminiowych - które?

Dzięki za pomoc, widziałem te dekielki na Allegro i jakbym miał kupować w ciemno, to właśnie te Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakbyś mógł jeszcze sprawdzić swoje dekielki byłbym podwójnie wdzięczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do nakrętek to nie wydaje Ci się, po poprzednim właścicielu mam małe problemy z nakrętkami - większość była pogięta i ciężko było je odkręcić w warsztacie przy zmianie kół, więc kupiłem nowe (jeszcze nie wszystkie założone, tamte się trzymają, więc pewnie wymienię dopiero przy zmianie kół).

Inny problem jest taki, że poszedł mi gwint na jednej szpili, więc nie da rady zakręcić nakrętki w tym miejscu. Czy jazda z 4 nakrętkami jest niebezpieczna lub może być przyczyną uszkodzenia felgi? Koło wydaje się trzymać bardzo dobrze, zrobiłbym to, ale zupełnie nie wiem gdzie szukać kogoś, kto ma odpowiednie narzędzia i zrobi mi ten gwint.

Ostatnio edytowane przez criav ; 30-05-2013 o 11:13
criav jest offline   Odpowiedź z Cytatem