Marjano82 przesłał nam linka do oferty - nie mieliśmy możliwości obejrzeć stanu tego auta dokładnie - na zdjęciach stan wydaje się spoko... ale ze zdjęć nie wiesz czy auta nie ściąga w którąś stronę na boki gdy jedziesz albo czy silnik nie chodzi jak czołgowy... to trzeba osobiście sprawdzić...
staramy się pomóc jak możemy na tyle ile możemy - w ten sposób możemy mu pomóc pisząc, że mimo, że rocznik 2004 i rocznik 2005 jeżdżą tak samo (serio!) to jednak za tę cenę mógłby kupić już rocznik 2005...
jeśli chodzi o cenę do negocjacji - zawsze jest cena do negocjacji - jeśli jednak na początku jest już wygórowana powyżej średniej dla tego rocznika, z tym przebiegiem to powinny być jakieś powody tego - np auto nie wymaga wkładu, jest w świetnym stanie, niedawno wymieniono rozrząd i filtry i są na to papiery i za to można więcej zapłacić? ale gdy wysoka jest cena wyjściowa (nawet gdy do negocjacji) to negocjacje będą trudniejsze i cena sprzedaży pewnie będzie i tak trochę wyższa...
dzisiaj rano wynosiłem śmieci i widziałem takiego samego focusa w wersji gold, srebrny rocznik 2005 z przebiegiem deklarowanym na 145 tys, silnikiem 1,8 115 KM z wywieszką SPRZEDAM i ceną wywoławczą 17 900...
pomyślałem w tym momencie o moim wczorajszym komentarzu tutaj i utwierdziłem się w przekonaniu, że ta oferta jest zbyt droga..
Bump:
np karoseria o rok mniej była narażona na warunki atmosferyczne...
np w roczniku 2005 wprowadzono poprawki w nowej serii produkowanych dla tego modelu elementów, gdyż wcześniejsze psuły się częściej co stwierdzono na podstawie raportów z serwisów forda...
generalnie lepiej jest mieć auto młodsze niż starsze nie?