View Single Post
Stary 31-05-2013, 23:38   #853
prsp
ford::average

Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium MK5 kombi
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM z PowerShift
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał prsp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nową mapę mam od dziś podobnie jak zdaję się TY.
Po włożeniu, zaktualizowaniu itp wszystko się właściwie wyświetla, nowe ulice, POI itd, wszystko super, po za jednym: trasę wyznaczy tylko wówczas, gdy jest ona w promieniu ok 3km od punktu aktualnego. Dalej już nie. Mieli, mieli, mieli i nic. Po chwili słychać że laser już dalej nie ma ochoty czytać.
Robiłem resety do ustawień fabrycznych, odpinanie aku, ciągłe przekłądanie starej i nowej płyty i za każdym razem to samo. Stara 2009 wyznacza najdalsze trasy w Polsce i Europie w kilka sekund. Nowa tylko do około 3km.
Sp5.3 wgrany przed tygodniem i na tej starej mapie nie zauważyłem jakichkolwiek problemów.
A na nowej... jw?
No i sprawa sama się rozwiązała. Postanowiłem zostawić płytę w napędzie na noc, bo już nie chciało mi się jej wyjmować. Jakież było moje zdziwienie następnego dnia rano, gdy się okazało, navi wyznacza już każdą dowolną trasę w ciagu kilku sekund. A tyle wcześniej cudowałem, odpinanie aku, resety, wahlowanie płytami... I nic. A tu przez przypadek zadziałało samo. Navi potrzebowała chyba paru godzin żeby dojrzeć?
Dziwne to urządzenie, dziwne...
prsp jest offline   Odpowiedź z Cytatem