Temat: [Mondeo 2000-2007] Programowanie alarmu
View Single Post
Stary 01-06-2013, 10:53   #13
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: [mk3] programowanie alarmu

Cytat:
Napisał kpkp1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]

i co to jest przycisk : A T T N?

[...]
Przycisk ATTN - to przycisk (zazwyczaj na wierchu) którym programujesz funkcje alarmu
Lokalizacja zależy od fantazji montażysty
U mnie przycisk ATTN był w wersji z diodą kontrolną

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

lub inne opcje

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

instrukcje do alarmu Cobra
http://chomikuj.pl/a_krakow/Alarm_Cobra_instrukcja

Cytat:
Napisał kpkp1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
mam takie dwa przyciski czarne w aucie, jedno ukryte a drugie przy kierownicy takie samo na wierzchu, ale sprzedawca powiedział, że pod żadnym pozorem mam go nie przyciskać bo auto się wyłącza i potem ciężko go uruchomić. Mieliście też takie coś montowane w aucie.
Trudno zgadnąć - może masz jeszcze funkcję antynapad?

Cytat:
[...]

teraz jest musiałem coś poprzyciskać w pilocie chyba za długo i zrobiłem to z pilota bez ingerencji w coś innego;

[...]
Moim zdaniem przestawiłeś coś w fabrycznym centralnym zamku, a nie w alarmie Cobra

Cytat:
[...]
jeszcze wskoczyła taka funkcja, że jak do 40sekund nie odpalę auta to uzbroi się ono w alarm,
[...].
to czeka Cię procedura programowania alarmu
Do programowania trzeba otworzyć maskę => czujnik maski jest podstawowy jeśli chodzi o programowanie alarmu => jeśli czujnik maski nie działa poprawnie, to nici z programowania - przynajmniej u mnie tak było

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 01-06-2013 o 13:49
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem