Temat: [Mondeo 2007-2014] Tempomat nie działa - Cruise Control
View Single Post
Stary 01-06-2013, 11:28   #33
teqton
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.3L Duratec-HE (160PS) - automat
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Tempomat nie działa - Cruise Control

Cytat:
Napisał Ingen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

Jestem nowym użytkownikiem i nie znalazłem tematu dokładnie o tym problemie więc zakładam nowy.

Przyznam że tak jak podczas zakupu auta byłem zachwycony opcją tempomatu tak teraz wkurzam się tylko na to.

2/3 moich podróży przy próbie uruchomienia tempo. widzę na ekranie "ACC niedostępny". Nie mam zielonego pojęcia dlaczego.

Czytałem coś o tym iż podczas jazdy na nierównej nawierzchni tempomat się nei włączy ale często później jadę np 200 km autostradą i nie jestem w stanie włączyć.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii? Czy ktoś może opisać dokładnie jak i kiedy to ustrojstwo powinno działać?

Dzięki za pomoc.

nie wiem może jakoś mi się zakrywa ten czujnik radaru. Może ktoś wie gdzie go znalesć pod maską i jak to sprawdzić.
Ingen, mam dokładnie ten sam problem, coraz częściej wyskakuje mi komunikat ACC niedostępne, po zatrzymaniu i uruchomieniu silnika ponownie z reguły problem znika, ale mimo wszystko za tydzień jade do serwisu żeby sprawdzili dlaczego tak się dzieje..