Odp: Prośba o opinie Focus
sprawdzałem w ASO - 2200 chcieli za całość...
zrobiłem u mechanika znajomego - 1400 robocizna plus wszystkie elementy (mam na myśli rozrząd, pompę, filtry wszelakie i wymiana olejów i płynu do chłodnicy; klima osobno - to zrobiłem w ASO bo na zdrowiu nie ma co oszczędzać - a naprawa czujnika hamulca u elektryka zżarła mi 2 godziny czasu + 150 PLN)
no generalnie powiem Tobie, że jestem mega zadowolony z tego auta (nie chcę przechwalić - może się coś w nim wkrótce zepsuje, okaże itp ale na tę chwilę - 3 miesiąc go mam i zrobiłem 5 tys km jest super - mega dynamiczne, zaskakująco oszczędne i praktyczne auto - nic mi więcej nie potrzeba).
Dodam, że przy takim przebiegu wyczytałem (tu na forum i gdzie indziej w necie), że lewa przednia półoś i elementy zawieszenia w tej części auta zaczynają szwankować (jest kilka tematów o tym tutaj na forum) i wiąże się to z kosztem ok 2 tys jeśli to półoś no i miałem problem z automatyczną skrzynią biegów - ale się przemogłem w tym temacie po sprawdzeniu ile by mnie kosztowało gdyby się rozsypała i musiałbym wsadzić "nową używaną" w to miejsce (ty rozważasz manuala więc nie dotyczy).
Ostatnio edytowane przez Miroo ; 01-06-2013 o 21:16
|