Cytat:
Akurat w tym silniku równie wiele zależy od ustawień pompy wtryskowej - dwięk, drgania, moc, więcej niż mozna by się spodziewać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zapraszam kiedyś przy okazji do mojego 1.8TD, zdziwisz się jak miękko może ten klekot działać na "sztywnym kole zamachowym" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
To może zdradź conieco, bo bardzo tajemniczy jesteś? W tej pompie raczej zbyt wiele nie pozmieniam:
1. Booster lekko podkręcony (nie za dużo, co by nie dymił).
2. Zapłon ustawiony idealnie na ucho (5kkm wcześniej do lekko opóźniliśmy, bo był zbyt wczesny).
3. Co tu więcej zmieniać?
Oczywiście przy lekkim dodawaniu gazu nie mam tych drgań. Pisałem o sytuacji gdy wyciskam z niego dość sporo przy tych obrotach. Twój vs. mój to trochę inne jednostki, nawet w mondeo między '95 a '99 były zmiany w silniku, masz też dużo lżejsze auto, stąd może silnik lepiej sobie radzi w turbodziurze i nie drga... Dodam też że poduszki pod silnikiem nigdy nie były zmieniane od kiedy auto jest u nas, więc to może być też częściowo ich wina.