View Single Post
Stary 02-06-2013, 19:11   #292
Haymaker
ford::average

Imię: Tomek
Model: Focus / Mondeo/ Mondeo ST220
Silnik: 1.6 100KM / 2.0 Ecoboost 240 PS / 3.0 V6
Rocznik: 2010 / 2011 / 2006
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Witam. Posiadam focusa mk2 FL 2010r, z czujnikiem zmierzchu. Fabrycznie miałem światła dzienne opisane w 1 poście przez Filon69. Najpierw wyciągnąłem bezpiecznik 110 10A od świateł pozycyjnych w pozycji "0" a zostawiłem bezpiecznik 135 20A od świateł mijania. Podłączyłem się pod komputer i uruchomiłem czujnik zmierzchu. Zamówiłem sobie przełącznik z funkcją auto z czerwonym podświetleniem(jest w drodze), aby mieć automatyczne światła dzienne na funkcji "AUTO". Wczoraj zauważyłem, że w pozycji 0, bez bezpiecznika od świateł pozycyjnych, gdy robi się ciemno czujnik automatycznie zapala światła pozycyjne. Podsumowując wychodzi na to, że do Focusa mk2 FL z fabrycznym czujnikiem zmierzchu i fabrycznymi światłami dziennymi, nie potrzebny jest przełącznik z funkcją auto, ponieważ czujnik załącza światła na przełączniku w pozycji "0". Po zmroku w pozycji "0" można włączyć światła drogowe, nie trzeba przekręcać przełącznika na światła "mijania i postojowe razem", jedyny minus tego wszystkiego, że z pozycji zero nie załączę świateł przeciwmgielnych przednich ani tylnych. W dzień czujnik nie załącza podświetlania zegarów.
Haymaker jest offline   Odpowiedź z Cytatem