Temat: [Mondeo 2000-2007] Wymiana żarników fabrycznych ksenonów
View Single Post
Stary 02-06-2013, 22:42   #20
Belsnorek
ford::average

Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Wymiana żarników fabrycznych ksenonów

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Porównaj koleżko porównaj i daj znac jaki efekt i ewentualnie wtedy link na allegro co kupiles.
A po kupnie tych tanich jak sie jezdzilo w nocy?? Bo nie ukrywam ze mi słabo swiecą w nocy ale to pewnie odbłyśniki....I jaka mialeś moc?? Ponoć 4200 najlepiej swiecą bo te mocniejsze to tylko kolor ładny na miare nowoczesnych limuzyn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Temperatura barwy palników które kupiłem to 4300K, wg mnie 5000K tez jest jeszcze ok, ale jest to maks. Potem barwa jest już za bardzo niebieska, ale jak pisałem jest to moje zdanie. Po zamontowaniu palników efekt był rewelacyjny, mało które auto miało taką moc świateł, ale to było spowodowane nowymi i większymi soczewkami niż standardowe z mondeo.

Dodam że gdy jeździłem jeszcze na starych oryginalnych soczewkach tez miałem odbłyśniki do regeneracji, po ich wymontowaniu okazało się ze były po prostu w połowie zardzewiałe. Światła były marne a auta ze zwykłymi lampami jadące za mną lepiej oświetlały drogę... moje mondeo rzucało cień przed maską... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz jest odwrotnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Belsnorek jest offline   Odpowiedź z Cytatem