Cytat:
|
Z tego co wiem to jak odłączysz zasilanie od lamp musisz jechać na komp aby zaprogramować samo poziomowanie, osobiście tego nigdy nie zrobiłem i nie widze aby lampy się poziomowały ale wydawać 100 za takie coś to jednak spory wydatek.
|
Nie jest tak, lampy się obniżają przy obciążeniu i robi się to po włączeniu stacyjki. Np jeśli załadujesz bagażnik i odpalisz auto soczewki automatycznie się obniżą i to jest cale samopoziomowanie. Nie wiem dlaczego twierdzisz ze po odłączeniu lampy samopoziomowanie nie działa, ja odłączałem lampy wielokrotnie i samopoziomowanie działa.
Podobno nie można włączyć stacyjki lub/i silnika bez podpiętej lampy bo komputer wykryje to i odetnie zasilanie do owego reflektora... tego nie sprawdzałem i nie zamierzam bo wtedy podobno tylko wds ratuje.
Po wymianie palników wskazane jest wypoziomowanie świateł, ale to jest banalne i zrobisz to na każdej stacji kontroli pojazdów, bez żadnego obciążenia włączasz stacyjkę, wtedy światła są w pozycji najwyższej i poziomujesz wg norm danego pojazdu aby nie oślepiać jadącego z naprzeciwka kierowcy.