Cytat:
|
A ty masz vistę i ci śmiga??Już próbowałem wszystkiego. Na jakim programie działasz?? Stery niby ok ,ale mam wykrzyknik w menedżerze? Możesz podac na czym działasz, jakie masz stery i czy nie masz wykrzyknika??
|
1)Poszukaj na necie - INSTRUKCJA INSTALACJI INTERFEJSU OBD2.pdf
i instaluj tak jak tam podano.
2)Odinstaluj interfejs w menadżerze urządzeń,odłącz od kompa,zrestartuj kompa,podłącz neta i dopiero podłącz Elm-a,powinien ściągnąć sam odpowiedni sterownik od microsoftu,trzeba trochę poczekać.
3)Jak to nie pomoże to musisz dojść na jakim chipie jest zbudowany,i po nazwie chipa szukać sterów u wujka GOOGLE.
Ja pierwszy też kupiłem w wersji 1.4 i nie łączył mi się z autem,po lekturze na forum postanowiłem odesłać( 10 dni od odbioru przesyłki wysyłasz email do sprzedawcy,od tego czasu 14 dni na odesłanie),kasę zwrócił i zakupiłem od "kolegi" z forum Leonov wersję 1.5a,w zeszłym roku była akcja,że zrobił zakup ...nastu sztuk i domontowywał przełącznik na MS-CAN i sprzedawał forumowiczom. Dopiero z tym przełącznikiem i programem Elmconfig można coś więcej podziałać w autku.Wszystko to jest opisane w tym wątku jak i w dziale C-max. Poświęć kilka godzinek a będziesz wiedział wszystko. Powodzenia.