View Single Post
Stary 03-06-2013, 21:21   #126
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Sygnalizacja wypalania DPF

Cytat:
Napisał edeks Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
michal187, jeśli słuchasz auta to będziesz wiedział, nie sposób nie zauważyć moim zdaniem np. basowego brzmienia i pracujących na max wentylatorów.
Kurczę, znam się na tych samochodach całkiem nieźle, jeżdzę moim C-maxem półtora roku i zrobiłem nim prawie 50kkm - i na razie ani razu nie udało mi się zidentyfikować momentu, kiedy wypala DPF... Fakt - słucham głównie radia a nie silnika...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jak podpinam stosowny interfejs (nie ELMa...), to widze, że wyapalał się 150km czy 500km temu. Na uszy czy oczy tego nie dostrzegam...
Nawet raz mi się już trochę przytkał (zapliła się lampka MIL i w domu odczytałem, że DPF był przytkanay), ale się przepalił i chodzi dalej bez problemu.

Co do częstości wypalania - z odczytów z PCMa wynika, że przy jeździe w mieście potrafi się wypalać co 150-200 kilometrów, w trasie co ok. 500-700.
To stanowi dpowiedź na problem, że jednym wypala się co chwilę a innym nie co chwilę (ale też nie co pół roku...).