Temat: [Focus 2011-2014] praca zimnego silnika - falujące obroty
View Single Post
Stary 04-06-2013, 11:50   #202
Durendal
ford::beginner

Model: Focus MK3
Silnik: Duratec Ti-VCT 125 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: praca zimnego silnika

Cytat:
Napisał aerostar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odezwij się proszę jak wrócisz z serwisu, czy udało Ci się zaktualizować PCM, żebym wiedział czy mogę spodziewać się aktualizacji i umówić w serwisie.

Przyjrzałem się dokładnie jak to u mnie wygląda. Rzeczywiście podczas przyspieszania na dwójce na zimnym silniku w pewnym momencie dosłownie na ułamek sekundy samochód przerywa przyspieszanie (wskazówka obrotomierza zatrzymuje się na bardzo krótką chwilę) i faktycznie można poczuć coś w rodzaju lekkiego szarpnięcia. Nie pamiętam przy jakich obrotach to wystąpiło, ale chyba gdzieś w okolicy 2500 rpm. Czy o ten efekt Ci chodziło? Czy występuje on regularnie przy tych samych obrotach, czy w zupełnie przypadkowych momentach?

Pozdrawiam
Hmmmmm. Mam od nowosci takie cos. Jak ruszam pierwszy raz zminym autem, na jedynce, potem na dwojke i przez moment czuc ze auto nie ciagnie a potem lapie strzal. Mi to wyglada na zmiane faz rozrzadu ktora przez zimny i niestabilny silnik jest odcuzwalna. Przy drugim takim przypadku juz nie ma takiego zachowania. Wiec raczej nie czuje tego jakos jakas usterka
Durendal jest offline   Odpowiedź z Cytatem