Cytat:
Nie no...nie wiem jak Wy ale ja 1sze słysze żeby jakiś po-lift był gorszy niż przed-lift, tzn gorzej wykonany ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie chce mi się w to wierzyć, prędzej uwierzę w pecha Kolegi...
|
Może nie gorzej, ale napewno producent chce aby było taniej.
Lifting auta robi się przecież nie tylko aby zachęcić potencjalnych klientów odświeżonym wyglądem ale również po to aby poprawić te elementy, które najczęsciej psuły się na gwarancji.
Każdy koncern zatrudnia zespoły ludzi, którzy zbierają dane z aso i tworzą bazy danych o naczęstszych usterkach. Oczywiście nie chodzi tu o dobro klienta, ale o jak najmniejsze koszt napraw gwarancyjnych, a że klient przy okazji skorzysta, cóż każdemu coś ze stołu spadnie. I to można nazwać jasną stroną liftingu.
Jest też ciemna strona (wiem co piszę, bo mój serdeczny kolega robi to dla jednego z koncernów) - czyli zbiera się dane nt. tych elementów, które nie sprawiają żadnych problemów i są trwałe nawet po gwarancji i szuka się możliwości ich tańszej produkcji. I tu czasami zalicza się liftingową wpadkę bo obniżenie ceny może zbyt mocno wpłynąć na jakość elementu.
Być może ten nieocynkowany dach (o ile to pewna informacja) jest efektem właśnie takich procesów poszukiwania oszczędności.
Pozdrawiam.