Cytat:
|
Ale do Belgii to Kolega spokojnie da radę na mapach 2010 - jak to było w starym dowcipie - "na Zachodzie bez zmian"...
Prawie na pewno nie jest to problem map tylko urządzenia. Zrobił bym z menu inżynierskiego (CD/AUX+CLIMATE+HOME) wymuszony (być może ponowny) update do SP 5.3 oraz wymuszony update softu navi z map 2013 a następnie ręczną kalibrację pozycji GPS (też jest w menu). Warto także sprawdzić na INFO ile widać satelitów.
|
Zrobiłem ponownie jeden i drugi update menu inżynierskiego, ręczną kalibrację a wcześniej na samym początku usunęłem hitorię tras, przywrócenie ustawień do fabrycznych itp.
Nadal to samo. DVD2009 chodzi cokolwiek bym przeoczył a nawet zrobił niezgodnie z opisanymi procedurami. DVD2013 wyznacza tylko do 10km. Satelitów widzi 9.
Może ta płyta jednak jest coś za słabo wypalona, że był taki moment, że zaskoczyła i kilka dni na niej jeździłem po Polsce, ale teraz laser znów nie wszystko czyta, w końcu danych na tej nowej płycie jest więcej i może zapis gęściejszy fizycznie?
Może laser jest zabrudzony, przydymiony? Gdy DVD2009 wyjąłem pierwszy raz to była aż czarna od spodu, podobnie na pewno wygląda soczewka lasera, ale jak ją wyczyścić?