View Single Post
Stary 05-06-2013, 21:09   #885
prsp
ford::average

Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium MK5 kombi
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM z PowerShift
Rocznik: 2016
Angry Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale do Belgii to Kolega spokojnie da radę na mapach 2010 - jak to było w starym dowcipie - "na Zachodzie bez zmian"...

Prawie na pewno nie jest to problem map tylko urządzenia. Zrobił bym z menu inżynierskiego (CD/AUX+CLIMATE+HOME) wymuszony (być może ponowny) update do SP 5.3 oraz wymuszony update softu navi z map 2013 a następnie ręczną kalibrację pozycji GPS (też jest w menu). Warto także sprawdzić na INFO ile widać satelitów.
Zrobiłem ponownie jeden i drugi update menu inżynierskiego, ręczną kalibrację a wcześniej na samym początku usunęłem hitorię tras, przywrócenie ustawień do fabrycznych itp.
Nadal to samo. DVD2009 chodzi cokolwiek bym przeoczył a nawet zrobił niezgodnie z opisanymi procedurami. DVD2013 wyznacza tylko do 10km. Satelitów widzi 9.
Może ta płyta jednak jest coś za słabo wypalona, że był taki moment, że zaskoczyła i kilka dni na niej jeździłem po Polsce, ale teraz laser znów nie wszystko czyta, w końcu danych na tej nowej płycie jest więcej i może zapis gęściejszy fizycznie?
Może laser jest zabrudzony, przydymiony? Gdy DVD2009 wyjąłem pierwszy raz to była aż czarna od spodu, podobnie na pewno wygląda soczewka lasera, ale jak ją wyczyścić?
prsp jest offline   Odpowiedź z Cytatem