Witam
Dziś razem z elektrykiem jeszcze raz sprawdziliśmy wszystko. Prąd z radia po kablu GPS dochodzi - 5 Volt. Przetarł się w dwóch miejscach na załamaniach ten kabelek polutowany (od płytki stopki). Kabelek wymieniliśmy i nie działa. Pomyślałem, że może stopka się spaliła, więc podłączyłem stopkę zamienną - i też nic. Elektryk rozłożył ręce.
po pracy podjechałem do elektronika samochodowego (naprawa komputerów samochodowych, radio itp). Powiedział bez rozbierania, że prawdopodobnie spaliło się gniazdo czy coś tam, po tym jak ten przetarty kabelek dotknął gdzieś masy. Jeśli chcę to w poniedziałek rano mam zostawić samochód. Sama ekspertyza 50 zł, a ewentualnie z naprawą od 150 zł wzwyż. Załamka, a już się wczoraj cieszyłem bo zaczęła navi działać, pierwszy raz od stycznia.
Bym zapomniał: Zanim pojechałem do elektronika, próbowałem:
a) 2 razy zdjęta klema +, bo myślałem że może jakiś błąd w radio - nie pomogło.
b) wgrałem nowy SP 5.3 + nowe oprogramowanie do navi i zapodałem nową mapę 2013 - wszystko przeszło super, ale i to nie pomogło. Satelit - 0.
I co tu robić?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.