Odp: Użytkowanie diesela
Cytat:
|
Wiem natomiast jedno w TDDiku 116 tak jak zauważyłem to im drania bardziej cisnę tym mniej pali oczywiście w granicach rozsądku.
|
Ja ostatnio w 1.8TD mam podobne odczucia. Zmulenie go poniżej 2kRPM powoduje, że nawet przy powolnym przyspieszaniu (bardzo delikatna praca gazem) mam z tyłu czarny dym. Z kolei trzymając go wyżej nawet przy gazie w podłodze nie ma dymu - wniosek: efektywne spalanie i właściwe obroty to podstawa.
Choć wokół marketu akurat fajnie jest pozwolić się ciągnąć na dwójce i 1000 RPM - ładny klekot wtedy słychać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
A PRAKTUJECIE jazdę po mieście na 4 biegu?, tzn moge jechać samochodem na 4 jakiś czas mając np: 2300 obr.?, bo tak naprawde to NIE WIEM, kiedy jest potrzeba/sens wrzucenia tego 5 biegu.
|
Jaja sobie robisz już teraz? 5 stron rad i dalej nie wiesz? To jest auto - ma 3 pedały, kierownicę i lewarek. Wsiadasz i jedziesz. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez peterpz ; 09-06-2013 o 13:50
|