View Single Post
Stary 09-06-2013, 16:06   #45
kpkp1985
ford::advanced

Imię: Krzychu
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2003.09
Domyślnie Odp: Użytkowanie diesela

mówicie że jazda na 1 biegu na marketach itd? może i macie racje, bo w poprzednim aucie, jak można nazwać go było samochodem..., na supermarkecie czy dojeżdzając do ronda potrafiłem jechać czy ruszyć na 2, tutaj mi mój mondeo potrafi ups przyznam się zgasnąć... i będe chyba na 1 delikatnie jezdził tylko ból jest jeden u mnie ciężko rusza samochód na 1 bez dodania gazu ale wiem, że to już rożnie jest u każdego z nas jak chwyta sprzęgło.

i jeszcze jedno co do FALOWANIA OBROTÓW przy długim staniu i pierwszym odpaleniu jak Wam pisałem, że wskazówka faluje czasem 3 sekundy czasem potrafi dłużej, czytam i czytam i widzę, że dużo osób ma też takie problemy,
czytałem wypowiedzi mechaników lub ludzi, którym mechanicy powiedzieli, że samochody mają strasznie teraz dużo elektroniki i czujników i każde auto jest inne jak to się dzieje przy pierwszym rozruchu i trwa to sekundy a auto potem śmiga jak ta lala jak w moim przypadku to niczym się nie przejmować tylko lać i jeżdzić( mam zaślepione EGR oczym mnie nie poinformował sprzedawca i myślałem że to też może być powodem ale błędu nie wywala) choć wiadomo człowiek chciałby aby wszystko było CUD MALINA, ale jak się nie ma... to się lubi co się ma hehe???

Ostatnio edytowane przez kpkp1985 ; 09-06-2013 o 16:09
kpkp1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem