Podepnę się chociaż objawy mam trochę inne.
Otóż od ponad miesiąca samochód mi drga podczas jazdy - coś jakby koło było niewyważone. Nie jest to bardzo uciążliwe ale przy pokonywaniu dłuższych odcinków jednak męczy.
Drga podczas przyspieszania, trzymania prędkości, hamowania silnikiem, jazdy na wciśniętym sprzęgle - czyli zawsze jak samochód jest w ruchu. Nic natomiast nie drga gdy samochód stoi i pracuje na luzie.
Koła wyważyłem, hamulce z przodu wymieniłem, hamulce z tyłu są minimalnie krzywe bo słychać, że delikatnie obcierają miejscami o klocki gdy zakręce kołem - ale koło kręci się bez najmniejszych oporów. Przy obracaniu przednimi kołami, czy też podczas jazdy nie słychać żadnych stuków.
W kwietniu zaślepiłem EGR i wymieniłem rozrząd.
Jako ciekawostkę dodam, że drgania są najbardziej odczuwalne przez pierwszych kilkaset metrów z rana, później się stabilizują na średnio wyczuwalnym poziomie.
Już nie mam pojęcia gdzie szukać problemu... wiem że najlepiej byłoby oddać samochód do mechanika ale w Norwegii mechanicy są koszmarnie drodzy i raczej mało ogarnięci - najlepiej wymienialiby wszystko po kolei
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego chciałbym najpierw spróbować ustalić przyczynę tych drgań z Waszą pomocą.