Cytat:
|
Takie dogryzanie powoduje tylko mnożenie postów i utrudnia czytanie wątku.
Pytanie brzmi :
Tylko po co?
|
nie Kolego, mylisz się
nie chodzi o dogryzanie i mnożenie postów, tylko o zachęcenie (przymuszenie/zmuszenie) do przeczytania całego tego wątku (oraz wskazane jest przeczytanie wątku o ELMConfigu na podforum S-Maxa) dla
TWOJEGO DOBRA!!!!!!!
Jak już przeczytasz, to będziesz wiedział, że były przypadki, że nieumiejętne posługiwanie się tym genialnym programem może doprowadzić do uwalenia auta, zrobienia z niego "warzywka"
oczywiście mógłbym przejrzeć wątki i przekopiować trochę "złotych myśli" dla początkujących (pewno zajęłoby to mi 10-15 minut), ale proste pytanie: dlaczego ja, a nie Ty, osoba potrzebująca ma to zrobić???? Dlatego, że Tobie (i sporemu gronu osób nowych w temacie ELMConfiga) poprostu nie chce się?
Przecież, jeśli chcesz wiedzieć co i jak, to Ty powinieneś te kilkanaście minut poświęcić, a nie czekać aż będzie podane na tacy
To nie jest tak, że wiem i nie powiem, nie chcę pomóc - wszystko (no pewno prawie wszystko) zostało napisane, więc z szacunku dla innych warto samemu przejrzeć, a nie pytać jaki kabelek kupić, jaki do mojego auta, czy ten kabel będzie działał, jak zainstalować itp.
Cytat:
cofałem kilka stron wstecz i czytalem.
Ludzie wklejali różnego ordzaje kable ale wszystkie kosztowały okolo 100 zl .
Ty piszesz ze te za 50 zl tez moga byc wiec znalazlem najtanszy i pisze czy ten by pasowal.
A pytam dlatego ze własnie sam chce go przerobic i jak cos zepsuje to wole stracic tylko 40 zl.
Nie jestem elektrykiem wiec na schematach sie nie znam.
|
http://forum.fordclubpolska.org/show...9&postcount=81 - chodziło mi o to, jak widać nie trzeba być elektrykiem
Cytat:
Tak cieżko odpisac:
Tak ten tez będzie działał po przerobieniu.
|
TAK, BARDZO CIĘŻKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
do q.wy nędzy!
czy tak ciężko zrozumieć, że patrząc na zdjęcie czarnego pudełka z pomarańczową naklejką NIKT NIE ZAGWARANTUJE że będzie działało, bo nikt tu nie jest wróżką, więc nie potrafi przewidzieć co skośne ludki tam włożyły do środka???
ręce opadają...