Staram się logicznie złożyć w całość , jeśli wywala sprężynkę to ok ale jeśli "leje" wtrysk to nic nie wywali ? Może zadaje głupie pytanie ale to co często określa się jako "gift" z fabryki wychodzi na zwyczajne zużycie wtrysków
czyli fabryka + z czasem większe dawki paliwa ze zużywających się wtrysków = większa moc
ale patrząc w na to ze strony :
fabryka + czasem większa dawka paliwa ze zużywających się wtrysków + chip + dalsze zużycie wtrysków i jeszcze większe podlewanie = sprężynka czy error w silniku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie wiem na ile mody sterownika dają jakiś margines na drugie równanie powyżej , oczywiście czuje się w temacie laikiem i staram sobie łopatologicznie wytłumaczyć postęp starzenia się silnika i tutaj dostrzegam spore zmniejszenie tolerancji na błędy z uwagi na zużycie układu wtryskowego , wszyscy raczej rozczulają się nad sprzęgłem kołem dwumasowym lub przeniesieniem napędu a raczej nikt nie rozczula się nad silnikiem ( temp spalin itd )
oczywiście rozważania mają charakter pewnie infantylny tylko mało gdzie można się dowiedzieć jakie tak naprawdę parametry i o ile są ciągnięte do góry
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
( no o minimalnym w mocnych modach podciągnięciu ciśnienia turbiny wiem
ale nic poza tym , przepraszam z góry za upierdliwość ale lubię rozumieć zachodzące procesy w swoim otoczeniu a tym bardziej pod maską przed sobą