Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 16-06-2013, 22:41   #1197
Skysailor
ford::beginner

Imię: Maciek
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2,0 CDTI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Witam!

Napisałem już w innym temacie, ale ten będzie zdecydowanie bardziej powiązany. Jestem po wymianie modułu 488 na 8M5T-19C112-CS (mam NX-a). USB działa bez zarzutów. W menu AUX pojawił się iPod, USB, line in. Na samym początku było tam też BT, ale nie chciał odtwarzać mojego telefonu (nokia C5). W menu Bluetooth był do wyboru aktywny telefon, aktywny odtwarzacz i "debond". Na liście odtwarzaczy był jakiś samsung, przypuszczalnie sparowany przez poprzedniego właściciela. Gdy go usunąłem, w żadnym menu nie ma już odtwarzacza BT, a w AUX BT równiez zniknął ( nie jest wyszarzony, tylko go w ogóle nie ma). Telefony (nokia C5, lumia 610) tablet (GT3110) parują się jako telefony i nie da się z nich odtwarzać. Nie pomógł update modułu ani reset poprzez wyciągnięcie bezpiecznika F6. Ktoś z Was się z czymś takim spotkał? Moduł na pewno obsługuje A2DP, bo seria -xS jest przecież po -xM, poza tym, menu BT było z początku, a teraz nie ma. Jakieś pomysły? Przy wymianie modułu na A2DP zależało mi najbardziej. USB to miała być tylko wartość dodana przy okazji.

Przy okazji pytanie: do schowka, po prawej stronie jest "podłączona" wtyczka. Piszę "podłączona", bo tak na prawdę, jest wsunięta w specjalne zagłębienie w obudowie schowka, ale nie jest to gniazdo - nie ma żadnych pinów itp, jest tylko ścianka schowka. Ktoś wie co to za kabel / wtyczka?

Pierwszy problem po części rozwiązany. Stąd: http://www.talkford.com/topic/199612...p/page__st__20
dowiedziałem się, że audio streamming trzeba aktywować IDS-em. Pytanie czy np. ELM_config potrafi takie rzeczy? W ASO w Rzeszowie za odzyskanie kodu do radia chcieli 400zł netto + 3-5 dni czekania (w internecie 20zł i 20 min., albo 25 min. i 0 zł;-), więc wolę nawet nie pytać o cenę aktywacji BT audio.

Ostatnio edytowane przez Skysailor ; 16-06-2013 o 23:17
Skysailor jest offline   Odpowiedź z Cytatem