Temat: [Ogólne] BT/VC Aktualizacja modułu
View Single Post
Stary 17-06-2013, 17:35   #38
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: BT/VC Aktualizacja

Cytat:
Napisał Skysailor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Ktoś z szanownych kolegów się z czymś takim spotkał? Co zrobić?
Dokładnie ja. Próbuję walczyć z tym problemem od roku - na razie bez sukcesu, ale jak tylko coś osiągnę to natychmiast dam znać!

----------------(po 2 godzinach...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
ROZWIĄZAŁEM
Ale mnie kolega zmobilizował!

Jest jakiś kłopot z flagami konfiguracji modułu BT/VC - jeśli zaprogramuje się prawidłowo moduł jako "BT/VC High + BT Audio + USB", to streeming audio nie działa (a powinien).
Natomiast jeśli się wybierze "BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation", to moduł wyrzuca błędy (nieprawidłowa konfiguracja, błąd anteny GPS) ale zaczyna działać BT audio!

Tak więc dla "odzyskania" BT audio należy ELMconfigiem wpisać (nieprawidłową) konfigurację BT/VC i (na razie) uznać, że błędy w module BT/VC nam nie przeszkadzają.
Informacyjnie - to "Navigation" w specyfikacji funkcji modułu nie dotyczy obecności navi NX albo FX tylko obecności (podłączenia do modułu BT/VC) specjalnej anteny GPS dla potrzeb "Ford Mobile Navigation" - "wydumki" Forda praktycznie u nas nie spotykanej, w związku z tym owe błedy "błąd anteny GPS"...

Będę testował dalej, co jest nie tak z tą konfiguracją i w razie czego przekażę autorowi ELMconfiga co trzeba poprawić.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 17-06-2013 o 22:52
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem