Cytat:
|
Pomóżcie. Kupiłem jakiś czas temu przyciski do tempomatu, ale takie z ogranicznikiem. Pojechałem to człowieka, który to uruchomił kumplowi na zwykłym tempomacie, ale temu nie udało się uruchomić tempomatu z ogranicznikiem. Ustawiał kilka opcji tempomat, ogranicznik prędkości z granicą 250 km/h (nie wiedział ile wpisać dał maks), inteligentny tempomat. Za każdym razem zero reakcji nic się nie dzieje podczas jazdy. W raporcie po ustawieniu był komunikat, że zainstalowano złą wersję przycisków prędkości.
Pomóżcie, co trzeba zmienić w oprogramowaniu aby odpalić tempomat z ogranicznikiem? Nowsza wersje?
|
Cytat:
|
Kupiłem kierownicę. Niestety zdjęcia na alledrogo nie były zbyt wyraźne i zakupiona przeze mnie kierownica ma tzw. ogranicznik prędkości zamiast przycisku OFF. Nie jest to tempomat aktywny, a ten z ogranicznikiem. Przeczytałem powyższego posta, ale nie znalazłem, aby ktoś aktywował tę wersję tempomatu. W instrukcji obsługi samochodu mam tylko zwykły tempomat i aktywny, a tego z ogranicznikiem nie. Może ktoś ma taki i potrafi wyjaśnić czym się w samej jeździe różni od tego zwykłego z przyciskiem OFF?
W centralnej konfiguracji ELMconfig na stronie piątej jest zakładka "adjustable speed limiter" Czy to jest właśnie aktywacja tego ogranicznika prędkości?
|
W wiadomości w której pisałem o rezystancjach paneli podałem sposób by aktywować standardowy tempomat na klawiszach z ogranicznikiem (jedyna niedogodność to złe opisy na lewym panelu). jeżdżę tak od kilku miesięcy i myślę że warto dołożyć rezystor za 10gr i cieszyć się działającym tempomatem (oczywiście w przypadku gdy włączanie ASL nie daje efektów)
Pozd.Marek