View Single Post
Stary 18-06-2013, 16:12   #1179
slachu
ford::beginner

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Hałasujący napinacz paska klinowego - wymienić cały napinacz czy tylko te kółko?

Witam,

właśnie jestem w trakcie czytania tego wątku. Podoba mi się poprawianie fabryki. Przejrzałem też wiodący portal aukcyjny i znalazłem ciekawostkę:
http://allegro.pl/ford-mondeo-mkiii-...298312202.html

Na tzw. oko wygląda, że rolka sprzęgłowa z aukcji uwzględnia obecność tzw. kołnierza w naszych altkach Visteona. Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam,
slachu

Zadałem pytanie sprzedającemu - "Witam,
b. proszę o potwierdzenie, że sprzęgło pasuje do oryginalnie montowanych w Mondeo MK3 2.0 TDCI (130PS) alternatorów Visteon z tzw. "kołnierzem". Jak rozumiem wymieniając koło stałe na to ze sprzęgłem (z tej aukcji) nie trzeba dokonywać ingerencji w obudowę alternatora oraz że koło zapewnia osiową (bez przekoszenia paska) zgodność z pozostałymi kołami na pasku wieloklinowym?
Proszę jeszcze o podanie producenta.
Pozdrawiam,"

I odpowiedź: "Witam,
Odpowiadając na Pana pytania,
1. Sprzęgło pasuje do alternatorów Visteon posiadających już sprzęgło alternatora.
2. Nie wiem czy przy zamianie sztywnego kółka na sprzęgiełko nie trzeba ingerować w obudowę i czy da się takiej zamiany dokonać
3. Przy prawidłowym montażu koło zapewnia osiowość z pozostałymi kołami jak i z alternatorem.
4. Producent WRC
Pozdrawiam
Michał
PartsExpert"

Zdaje się, że jednak nie ma tematu... Szkoda.

Ostatnio edytowane przez slachu ; 18-06-2013 o 18:21
slachu jest offline   Odpowiedź z Cytatem