View Single Post
Stary 18-06-2013, 20:47   #1
noger1990
ford::amateur

Imię: karol
Model: ford mondeo mk3
Silnik: 2000
Rocznik: 2001
Domyślnie kilka pytań od świeżego posiadacza mondziaka

dwa tygodnie temu zakupiłem forda mondeo 2001r z silnikiem 2.0tddi. Autko 6 lat temu sprowadzone z niemiec jezdzil w polsce jeden wlasciciel ponoc wymienione sprzeglo wraz z dwumasem i autko ma posiadac od dwoch lat turbine z auta ktore mialo miec przejechane zaledwie 20tys. To taki krótki opis.
Mam pytanie odnośnie pracy silnika, wówczas gdy zalącze nawiew auto bardzo głosno chodzi, z pod maski wydobywa sie syczenie podobnie jest tez gdy chodzi klima czy to normalne w tych silnikach? zaznaczam ze najbardziej slychac to na postoju w czasie jazdy jakby sie uspokajało. Potrafi sie zalanczac i wylanczac i tak co chwile. Drugie pytanie odnosnie pracy turbiny, czy to normalne ze gdy auto wskoczy na wyzszym biegu powyzej dwóch tysiecy obrotów slychac takie delikatne syczenie. Zaznaczam iz autko wtedy jakby dostawało wiecej mocy i fajnie idzie do przodu. I ostatnie pytanie jaki olej najlepszy jest do tego samochodu jakos malo przekonuje mnie fakt iz poprzedni wlasciciel lal mineralny telko jak to mowil czesciej go wymienial

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 19-06-2013 o 09:40
noger1990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem