Nie załącza sie wentylator klimatyzacji
Mam pewien problem z klimatyzacja otóż klimatyzacja juz wymaga nabicia bo ostatni raz ją nabito w lutym 2011 roku ale martwi mnie jedna rzecz otóż w pierwsze ciepłe dni na początku kwietnia postanowiłem ją właczyc zeby troche schlodzić samochód i ja ruszyć i wszystko było OK, troche dłuzej sie zbierała ale chłodziła, później trafiły się zimne dni wieć przez prawie meisiac jej nie włączałem i teraz gdy przyszły znowu upały postanowiłem ją właczyć ale ku mojemu zdziwieniu już nie dmucha zimnym powietrzem. Ostatnio zrobiłem 30 km ciągłej jazdy i klima była załączona ale nie chłodziła pomyślałem sobie ze czas ją nabic. Wczoraj z ciekawosci ja znowu włączyłem i gdy przyjechałem pod dom na chwile zostawiłem włączony silnik z łączoną klimą i zdziwiło mnie dlaczego nei działa wentylator klimy ktory zawsze załączał sie po kilku sekundach nawet w te troche chłodniejsze dnie.
Chciałem sie dowiedzieć jednego: Czy mozliwe że jeśli już nie ma czynnika chłodzącego w układzie klimatyzacji to wtedy nie będzie załączac wentylatora? Czy moze coś jest uszkodzone? Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi ;/
Pytam sie bo w focusach na wszystko jest jakiś patent i większośc rzeczy przewidzial producent na dalsze lata funkcjonowania wiec już mnie w tym nic nie zdziwi.
Ostatnio edytowane przez SeDay ; 20-06-2013 o 21:44
|