Cytat:
|
Dlaczego zalales silnik olejem 5w50, producent zaleca inny...?
|
Jak weźmiesz do ręki oryginalną instrukcje serwisową, to Ford pisze że zaleca olej 5W/30 lub... lepszy.
Mobil1 to jest ten... lepszy, a w sumie jeden z najlepszych, bo spełnia wymagania takich producentów:
- VW 501 01 / 505 00
- Porsche A40
- MB-Approval 229.1 / 229.3
- BMW High Performance Diesel Oil
- Lexus LFA Factory Fill
Ford ma podpisaną umowę z Castrolem, więc tu go nie ma - ale towarzystwo jest chyba niezłe.
Olej full-syntetyk wg mnie jest najlepszy przy wysilonych silnikach z turbiną. Tam gdzie półsyntetyk już zamienia się w węgiel (np w rozgrzanych łożyskach nagle zatrzymanej turbiny), to full syntetyk jeszcze nawet nie dymi i zachowuje pełne własności smarne.
Z kolei w zimę, kiedy w ruchu miejskim silnik jest stale niedogrzany, parametry oleju full-syntetyk biją na głowę półsyntetyk w ochronie silnika, w oporach pracy i przy rozruchu.
Ja nawet w moich starych Osiołkach 2,5D jeździłem i jeżdżę na Mobilu1, ostatni ma 850.000 km (w ruchu miejskim!) i trzyma 30 barów kompresji po 20 latach.
Generalnie każdy producent chce minimalizować wskaźniki kosztów eksploatacji samochodu - bo flotowi odbiorcy samochodów stanowią ok. 50% klientów. A dla nich koszty eksploatacji to główny element wpływający na wybór samochodu przy zakupie... Więc ten full syntetyk jest o tyle nieodpowiedni dla Forda, że jest... drogi. A poza tym, to ma już same zalety.