Witam serdecznie
Jestem posiadaczem Mondeo od 4 miesięcy.Początkowo (jak to zwykle bywa) wszystko było ładnie, pięknie ale ostatnio zaczęły się problemy. Pierwszy padł EGR, kupiłem używany zamontowałem (przeczyściłem przy okazji kolektor ssący i przepływomierz koło filtra powietrza)działał jako/tako więc po lekturze zdecydowałem się go zaślepić. Wszystko wróciło do normy.
Pewnego ranka po zatrzymaniu się na światłach poczułem dziwne wibracje, krótkotrwałe pojawiały się i znikały bujając całym samochodem. Po kilku doświadczeniach stwierdziłem że występują one na stałe, regularnie na postoju (ze sprzęgłem czy bez) w zakresie obrotów 1000-1200 -buja lekko samochodem. Dodatkowo w czasie jazdy (na dowolnym biegu) wibracje narastają i maleją w zakresie 2000-2300, wrażenie jakbym jechał po nierównej drodze, powyżej tych obrotów jest OK.
Kilku mechaników nasłuchiwało silnika i twierdzili że nie słychać dwumasy i wysłali mnie na komputer (obstawiają wtryski)- jadę w poniedziałek/wtorek.
Dodam że samochód przy dynamicznej jeździe pali poniżej 5,5 L , obroty nie falują a przyspieszenie jest BDB.
Kiedyś był poruszany podobny przypadek ale niestety użytkownik nie napisał co było przyczyną w jego wypadku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może ktoś z was spotkał się z podobnym przypadkiem?