Cytat:
|
Malował ktoś czarnym primerem w sprayu szybę pod obudowę lusterka?
|
ja malowałem primerem firmy BOLL kupionym na alle za jakieś 15 zł
folia odpada, no chyba że ktoś zakłada same lusterko fotochrom, a czujnika deszczu nie planuje montować
generalnie, to najtrudniejsze jest właśnie solidne przyklejenie do szyby uchwytu/ramki trzymającej czujnik deszczu - reszta to drobiazg
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(kiedyś, gdy ja robiłem tego moda, to problemem było odpowiednie programowanie nowego GEMa obsługującego czujnik deszczu, ale teraz, dzięki ELMConfigowi, to jest proste)
najłatwiej jest wymienić przednią szybę (np. "akcja kamyk") na taką z fabrycznym uchwytem, wtedy to cały mod zajmie 30 minut
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jedna bardzo ważna uwaga dla osób planujących montaż lusterka fotochrom przy pomocy oryginalnego, sześciokątnego uchwytu:
stary uchwyt (taka kostka na którą wsuwa się lusterko) trzeba usunąć - wskazane jest to robić poprzez solidne podgrzanie do zewnątrz (przez szybę) suszarką, bo wtedy klej robi się elastyczny i można kombinerkami obrócić (ukręcić) ten uchwyt
Próba ukręcenia starego uchwytu bez solidnego podgrzania kończy się
pęknięciem szyby!!!