View Single Post
Stary 24-06-2013, 19:19   #543
grzeg1

Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał grzeg1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety mam problem... Wykonałem chyba z 10 prób upgrade ROM-u zegarów przez elmconfig (wyskakiwał błąd) i nagle zegary przestały całkiem odpowiadać. W elmconfig jest błąd, ekran HEC pokazuje wszędzie N/A, na zegarach nic się nie świeci. Odłączenie akumulatora nie pomaga. Bardzo proszę o podpowiedź co teraz z tym mogę zrobić.
Na chwilę obecną niestety efekt jest taki, że zegary nadal są martwe. Przeszły przez 2 elektroników samochodowych którzy próbowali wgrać oprogramowanie flash podłączając się bezpośrednio do mikrokontrolera. Z tego co powiedzieli to nie ma w tej chwili programatora który tę wersję obsłuży. Tak więc na razie pozostaje mi szukanie nowych zegarów. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wniosek: UPGRADE oprogramowania może skończyć się TRWAŁYM USZKODZENIEM zegarów.

W necie od kilku dni widzę tylko wersje z małym wyświetlaczem. Czy ktoś z Kolegów ma może namiar na zegary do diesla z dużym wyświetlaczem?
  Odpowiedź z Cytatem