Temat: [Ka 1996-2008] Odpala tylko z wtyczką OBD
View Single Post
Stary 25-06-2013, 18:21   #1
Blitz1200
ford::amateur

Model: Ka
Silnik: 1.3
Rocznik: 2000
Domyślnie Odpala tylko z wtyczką OBD

Cześć wszystkim, jako że Forda mam od niedawna to i na forum jestem nowy. Jak to zwykle bywa z nowymi od razu przychodzą z problemem. Mam nadzieję, że mimo wszystko ktoś zdecyduje się podzielić wiedzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Do rzeczy:

Nie działały mi czasem kierunki podczas skręcania. Zdjąłem osłony kolumny kierowniczej, poduszkę a następnie całą kierownice. Psiknąłem delikatnie kontakt-spray'em w miejsce styku przełącznika od kierunków. Poskładałem wszystko, próbuję odpalić i nic...
Na zapłonie świecą się wszystkie kontrolki, które zawsze się świeciły ( oprócz tej zaznaczonej 1), w momencie przekręcenia nie gasną (tylko radio się wyłącza) i nie słychać żadnych dźwięków. (rozrusznik oczywiście też nie kręci)
Po podpięciu wtyczki do gniazda OBD autko odpala bezproblemowo a po włączeniu tylko zapłonu zapala się kontrolka 1 oraz słychać specyficzny dźwięk (chyba silnik krokowy się pozycjonuje).

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wie ktoś gdzie szukać rozwiązania?
Blitz1200 jest offline   Odpowiedź z Cytatem