Cytat:
|
Wczoraj wysłałem Ci na priv jeszcze uwagę dotyczącą czujnika temp. płynu chłodzącego, ale coś nie mam potwierdzenia że wyszło więc napiszę tutaj.
Może nie łączy dobrze albo jest uszkodzony.
Sygnał z niego idzie do modułu sterowania silnikiem ECM i decyduje o prędkości pracy wiatraka. ECM daje również sygnały na R3 aby włączyć/wyłączyć sprężarkę. Może błędne sygnały z czujnika powodują że układ odłącza klimę aby nie przegrzać silnika - kolokwialnie mówiąc wydaje mu się że jest zbyt gorąco.
Pozdrawiam
|
Też o tym myslałem, na kompie pokazuje mi temp. płynu 65 stopni. a wentylator (bez załączonej klimy kręcie na 100% mocy).
Dzisiaj rano odpaliłem auto i wentylator odrazu kręcił na foll mimo, że na zewnątrz było 15 stopni. Silnik zimny.
Powinien się załączyć chyba dopiero jak będzie temp ok 95 stopni. MOże coś z tym sterownikiem jest nie tak?
Dzisiaj auto na testach u elektryka i: po wymianie alternatora alternator wzbudza się od razu.
Wentylator zaczyna pracować po zapłonie bez klimy ale po jakichś 10 s wyłącza się.
Po włączeniu klimy sprężarka i wentylatory startują i zaczyna chłodzić.
Dzisiaj zimno więc wszystko ok niestety wszystko się zaczyna kaszanić jak przygrzeje wtedy klima nie startuje.