Wtyczka a'la Leniuch od Komorowskich tyle, że 2.5 raza tańsza, ale niestety nie do Forda, a ... Audi. Myślałem, że to droższe samochody z droższymi rozwiązaniami:
http://allegro.pl/kabel-bluetooth-au...314379241.html
Mnie jak na razie kabelek "trochę wysiłku", bo ciężko go leniuchem nazwać kosztował:
13,6 PLN wtyczka
20 PLN piny
niecałe 10 PLN kable
wtyczka do mikrofonu z demobilu (grzanie/sterowanie lusterka el.)
2,5PLN gniazdo mini jack
Dopiąłem się do pinów w złączu FAKRA radia, nie chciało mi się bawić w przedłużanie tego przedłużką - 50PLN w kieszeni. Jak będę sprzedawał auto, to prawdopodobnie nie będzie mi się chciało wyciągać wiązki, modułu itp, a następny nie wiem czy będzie Ford.
czyli w sumie jak na razie za 50PLN + trochę paliwka i czasu z lutownicą, w oparach kalafonii mam to co tam miałbym za 300
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czekam na nowe radełko, bo stare nie chce pokazywać zmiennych kodów parowania na wyświetlaczu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Update:
Nowe radełko już siedzi w Maxie. Nie obyło się bez przejściówki z ISO na Fakra, ale działa, nawet deczko lepiej niż poprzednie.
Bluetooth odpalił za drugim razem, pierwsze parowanie powiodło się w telefonie, ale nie w radiu.
Nie mam jeszcze kabla USB, ale AUX sprawdzony i też działa lepiej niż bezpośrednio do radia wpięty, moduł widocznie to delikatnie wzmacnia zanim puści na radio.
Dzwoni, odbiera "gra i buczy" jak to dziadek mówił. Radyjko od Kugi model 2011, ładniej pokazuje CD MP3, bo katalog jest w jednej a plik w drugiej linijce, więcej opcji pokazywania tego co aktualnie gra.
Jak dorwę wreszcie kabelek będzie update softu BT i zabawa z A2DP.