Cytat:
|
Samochód ma już 12 lat, a silnik 1,6 demonem mocy i szybkości nigdy nie był. Nie bierzesz pod uwagę, że w miarę upływu czasu i przejechanych tysięcy kilometrów następuje powolne zużywanie silnika? Chyba, że jeszcze kilka dni temu auto podjeżdżało pod górkę dynamicznie a dzisiaj z trudem. To może świadczyć o jakiejś awarii.
|
Właśnie jeszcze niedwano nie było tego problemu - nie stalo się to tak nagle tylko możnaby powiedzieć na przestrzeni około 2-3 miesięcy może zmiany były tak małe, że dopiero po jakimś czasie odczułem to mocniej i zaczeło przeszkadzac.
Wiem, że demonem szybkości to on nie jest, ale pod wzniesienie to zawsze dawał rady spokojnie podjechać, tym bardziej, że nie chodzi tu o jakąś super górę lecz nawet nachylenia o niewielkim kącie mu sprawiają trudności.
Padło pytanie o obroty - to nie szaleją one w górę, lecz możnaby powiedzieć, iż rosną one tak szybko jak ja wjeżdzam pod górę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli niezbyt im to idzie.
Dziekuję za już udzielone odpowiedzi i proszę o kolejne sugestie co robić.
Pozdrawiam.