Byłem u siebie w ASO w Łodzi i robili już komuś coś takiego.
Operacja polega na wymianie zderzaka na ten po lifcie z otworami nad halogenami.
Do tego właśnie jakieś moduły etc. Sprawa kompletnie nieopłacalna.
Pewnie zaraz dostanę żółtą kartkę od moda, ale moim zdaniem to w sumie temat mocno związany ze światłami dziennymi: docieramy do sedna sprawy - nie znalazłem jeszcze nigdzie, ale może niedokładnie szukałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., informacji na temat wymiany samego zderzaka po lifcie w wersji przed liftem. Wszędzie pojawia się opinia, że trzeba wymienić: lampy główne, błotniki i maskę!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko dlaczego???
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pokrywa maski silnika jest inna (nie ma listwy chromowanej na krawędzi i ma inne przetłoczenia - zatem numery są inne), to samo dotyczy błotników (chociaż moim zdaniem to tylko różnica w braku kierunkowskazów!), lamp i oczywiście zderzaka (też mają inne numery referencyjne to jasne i delikatnie się różnią odbłyśnikiem i kloszem, zaś zderzak jest już całkiem inny!), ale czy wszystkie te elementy maja inne wymiary i punkty mocowania??? Czy ktoś studiował ten temat. Wydaje mi się, że sam zderzak jest wymiarowo taki sam zaś ma zdecydowanie inny kształt, no i oczywiście ledy drl!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie!
Sorki: coś nie tak zrobiłem w zakresie cytowania i nie wyszło mi tak jak powinno!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.