Cytat:
|
Hm...Niestety, był dalszy ciąg, mam nadzieję, że dzisiaj nastąpiło szczęśliwe rozwiązanie...
W trakcie jazdy po naprawie wtryskiwacze zaczęły stopniowo mocno stukać w średnim zakresie obrotów, a wolne obroty silnie falowały.
Dzisiaj zrobiliśmy w Auto-Waś próbę przelewową wtryskiwaczy - a dałbym sobie za nie głowę uciąć, bo są świeżo po regeneracji [...]
[...]Na koniec istotne spostrzeżenie: jeżeli przy tak ekstremalnie lejących wtryskiwaczach i jednocześnie przy pompie świeżo po regeneracji układ nie wchodził w tryb awaryjny (sprężynka ze słynnymi błędami P1211, P0251) - to znaczy, że decydujący wpływ na wchodzenie w tryb awaryjny z tytułu braku wydajności ma pompa wtryskowa.
Natomiast wszyscy w takiej sytuacji łapią się za wtryski i regenerują - ja sam też tak zrobiłem. To przywraca sprawność układu na krótko - bo pompa przecież też jest wypracowana.
|
Wniosek jest z tego taki, że jak robić to albo wszystko (pompa + injektory) albo nic (czekać na cud?).
A co do sprężynki ze słynnymi błędami P1211 itp to już można chyba blogi pisać w necie.
Wojtek, super, że opisujesz wszystko ze szczegółami i życzę abyś w końcu "wyszedł na prostą" ze swoim Blue Flame
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.