Cytat:
|
A widziałeś z bliska oba zderzaki obok siebie? Przyjrzyj się zdjęciom.
Sam odpowiadasz sobie na pytania. Tak kształt elementów po lifcie (zderzak, maska, błotniki) jest INNY, a więc wymiana jednego pociąga za sobą wymianę kolejnego. Prościej, jak zmienisz zderzak, nie zamkniesz maski, a błotniki nie będą spasowane.
|
No - przyjrzałem się zdjęciom. I? PAFFCIO przecież sam napisałem, że te elementy są inne - mają inny kształt, bo na tym polega lift. Moje główne pytanie to czy inny kształt zderzaka przedniego po lifcie (inne przetłoczenia, kształt i wielkość grilla, otwory na światła dzienne) = inne mocowanie i wymiary? Nie miałem okazji porównać obu zderzaków (zwłaszcza ich wewnętrznych mocowań a tym bardziej próbować przypasować poliftowego do samochodu przed liftem) a porównywanie samych zdjęć nie wnosi wiele do tematu. Liczyłem, że odezwie się ktoś, kto przeprowadzał takie próby lub przeróbki osobiście a nie tylko powiela opinie, że zamontowanie zderzaka poliftowego ze światłami do jazdy dziennej w samochodzie przed liftem jest równoznaczne z wymianą 1/3 blach nadwozia. Bez obrazy PAFFCIO, ale rozumiem, że ciągle poruszamy się w sferze przypuszczeń i jakichś legend a nie twardych faktów. bartoszek_pl pisał, że aso w Łodzi komuś wymieniało sam zderzak + oczywiście dokładali światła, wiązkę, moduł, ale nie ma mowy o błotnikach i masce. Zaś jeszcze kilka postów wcześniej ktoś pisze, że to jest kwota ok. 3 tys. w aso a nie wierzę żeby tyle kosztował nowy zderzak, jego lakierowanie, wiązka, światła, przeprogramowanie, robocizna i jeszcze dodatkowo błotniki i maska i tez do lakieru!!!!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Coś mi się tutaj nie zgadza!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
EQR - przecież montaż drl nie jest jakiś bardzo trudny
wileu z forumowiczów ma dokładane i trzyma się git
Jakoś nie mam przekonania do "montażu" na silikon sanitarny do kratki grilla, bo jakoś tak mi to troszkę zalatuje ... prowizorką. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Faktycznie widuję mondki z wciśniętymi światłami w grill i zapewne jakoś przyklejonymi, ale osobiście preferuję raczej sztywniejszy rodzaj mocowania. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rezygnujesz z nich?
ile płaciłeś??
odsprzedajesz?
|
Na dzisiaj jeszcze się nie poddałem, ale nie mam też czasu na drugie podejście, więc sprawa jest otwarta, jednak nie wykluczam zupełnie innej koncepcji np czegoś takiego:
http://www.ath-hinsberger.de/tuning_...ndeo-Typ-BA-7/
Fajnie to wygląda (moim zdaniem), jest praktyczne, zgodne z przepisami i niestety drogie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.