Długo zwlekałem z napisaniem tego tematu (przypominam jeżdżę na nich prawie rok), ale niestety nie jest tak (jak tu wydaje się paru osobom), że każdy kołpak XX" pasuje na każdą felgę XX"... Jak ktoś nie wierzy to zapraszam!!! Na razie jestem za daleko od auta, ale zrobię lepsze zdjęcia przede wszystkim zamków od ,,lewej" strony kołpaka. Na razie zapewniam, że nie są to zwykłe zamki, ktoś (prawdopodobnie VW) nieźle z nimi pokombinował. A co do zamiany felg, to też mam wątpliwości co do śrub. Temat i tak finansowo średnio opłacalny, pomyślałem o tym ponieważ mam swoje w kiepskim stanie - duża rdza i nieunikniona regeneracja. Załączam zdjęcie i chcę zwrócić uwagę, że poza oczywistymi różnicami w obrębie jednego rozmiaru felgi - są też inaczej wyprofilowane (szerokość, głębokość) w miejscu patrz zdjęcie: garb ochronny tzw. HUMP!!!
- Co do kołpaków z hipermarketów: pomijając fakt jakości wykonania, to tam napewno są zastosowane uniwersalne zamki pasujące do wszystkich felg i pewnie dlatego często leżakują w rowach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Raz spotkałem się, że pierścień sprężynujący miał dwa gniazda na zamkach - można było go osadzić na dwa sposoby: bliżej i dalej od czoła kołpaka, co pewno też miało na celu podniesienie jego uniwersalności... Widocznie producentom samochodowym (którzy raczej nie produkują kołpaków) nie zależy na takich udogodnieniach???