Temat: [Focus 2008-2011] Nie używane złącza
View Single Post
Stary 06-07-2013, 16:07   #1
kielich89
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.8 115KM TDCi
Rocznik: 11.2008
Domyślnie Nie używane złącza

Witam wszystkich serdecznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio trochę bliżej zaznajamiałem się ze swoim Focusem (2008, 1.8 TDCi 115KM) i odkryłem kilka złącz o których nie mam zielonego pojęcia do czego mogą służyć.

Pierwsze w wiązce przy lusterku wstecznym (posiadam czujnik deszczu/zmierzchu?) oraz lusterko fotochromatyczne. (zdjęciaIMAG0098,IMAG0099)

Następne złącza w panelu przycisków pod klimatyzacją. Posiadam podgrzewaną przednią i tylną szybę, zostają jeszcze dwa miejsca a wtyczki tak na prawdę są 3. Ogólnie powiedzmy, że środkowe to są podgrzewane szyby, jednak brzegowe są zaślepkami a do jednej jest wpięty przewód! Z tego co się doszukałem tam tylko jeszcze mogą być przyciski do podgrzewania foteli, ale który przewód to który? Może jeszcze wyłączenie ESP z przycisku jednak mogę to zrobić za pomocą wyświetlacza pomiędzy zegarami. (IMAG0063) Odbiegając od tematu samych wtyczek, jeżeli to mogłyby być złączki od instalacji foteli to jakie jest prawdopodobieństwo, że coś idzie z tym zrobić dalej.

Oraz pozostaje ostatnie, niestety nie mam zdjęcia ale znajduje się ono pod fotelem pasażera przewód jest na tyle krótki, że wisi w połowie siedziska od spodu, przewód wygląda jakby wchodził do fotela jest to białe, kwadratowe dwu przewodowe złącze.

Pozdrawiam
RK
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMAG0098.jpg (97.5 KB, 166 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMAG0099.jpg (94.5 KB, 153 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMAG0063.jpg (88.1 KB, 178 wyświetleń)
kielich89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem