Cytat:
|
Siłownik klap też nie działa bo zębatka jest wytarta.
|
Zębatkę można przesunąć osiowo - z jednej strony skracając, z drugiej dając podkładki - tak by pracowała na "zdrowym" odcinku (jest bardzo wysoka). To jest częsty feler tej nagrzewnicy, a spowodowany, że większość użytkowników ustawia pokrętło w krańcowych położeniach; wtedy klapy muszą docisnąć się w krańcowe położenia i gwałtownie wzrasta moment na przekładni. Trzeba lekko nie dociągać gałki - wtedy działa to wiecznie.
Cytat:
|
Proszę o poradę jak to rozwiązać tanim kosztem.
|
Kupić ode mnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , mam do sprzedania kpl nagrzewnicę z zaworem i siłownikiem (reanimowanym j.w.), ale wersja bez klimy. Ale daje się wszystko przełożyć.
Dawałem ogłoszenie na Forum, ale nie było chętnych.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Mam pytanie o zasadę działania tego zaworu tzn. czy jest sterowany bezpośrednio z wyłącznika z tyłu nad głową kierowcy czy idzie to jeszcze przez jakieś sterowniki.
|
Niestety, nie mam schematu tego układu, ale moim zdaniem zawór ma tylko dwa położenia: o/z.
I zasilony 12V powinien zadziałać...