Temat stary ale cały czas aktualny. Ja mam foczkę z 2000 roku wyprodukowanego w grudniu z 1 rejestracją 2001r. Ogólnie wszystkie objawy nie zamykania z pilota występują tak jak tu zostały opisane problem w moim przypadku polega na tym że objawy są coraz większe z roku na rok znaczy zamek się nie zamyka już w temperaturze 15 stopni dopiero gdy jest jakieś 20 zaczyna działać. Inną zależnością jest naładowanie akumulatora. I tak gdy jadę gdzieś dalej zamek zaczyna działać nawet w chłodniejsze dni. Alarm mam dorobiony jakiś nie firmowy i mnie się wydaje że powód może być po stronie pilota alarmu że daje zbyt krótki impuls. Kluczykiem mechanicznie mogę zamykać i otwierać drzwi bez problemu. Teraz w lecie nie ma problemu z odkręceniem czy tam też grzebaniem przy samochodzie spróbuje usunąć nieszczęsną czerwoną gumkę od strony kierowcy skoro to ona jest tak istotnym powodem niedomykania drzwi z pilota. Przeczytałem cały ten wątek od deski do deski i sporo się uśmiałem zwłaszcza od kolesia który pół godziny klikał wielokrotnie w pilota żeby zamknąć samochód z pilota zamiast przekręcić tylko raz kluczyk w drzwiach.
Dla wszystkich którym ten problem się pojawia w zimie żeby tak za wczasu zrobili to w lecie bo i dni dłuższe no i cieplej a nie czekali do zimy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..