View Single Post
Stary 14-07-2013, 13:51   #5
magdalena30
ford::beginner

Model: c-max
Silnik: 1800 b+g
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Zatarta sprężarka klimatyzacji po wymianie rozrządu a brak ładowania

Podłączę się w temacie, SALOM mówisz o łożysku w sprężarce, że to taka prosta sprawa..
U mnie co prawda szumu jako takiego nie słychać ale za to mam takie powiedzmy trzaski, uderzenia jakby w jakieś pudełko metalowe.Najbardziej to słychać w okolicy 1000 - 2000 obrotów, auto staje się jednocześnie bardziej ospałe, wydaje mi się również, że słyszałem pisk paska.Ciężko to opisać, w każdym bądź razie mechanik do którego jeżdżę powiedział, że to najprawdopodobniej łożysko w sprężarce ale on tego nie robi i trzeba dać do regeneracji która to będzie kosztować ok 700zł.
Ty tu mówisz o szybkiej wymianie parkingowej, kurcze może dasz więcej szczegółów i uda mi się zaoszczędzić grosza.

Dodam jeszcze, że pojawiały mi się błędy silnika i wskazywały na alternator, czy to będzie miało jakieś połączenie z tą sprężarką ?? Chyba to jest na tym samym pasku tak ?? Wybaczcie jeśli coś pomieszałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez magdalena30 ; 14-07-2013 o 13:53
magdalena30 jest offline   Odpowiedź z Cytatem