Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 18-07-2013, 17:53   #450
michu21
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Światła dzienne w naszych autach

Cytat:
Napisał PAFFCIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak czytam i czasami brakuje argumentów...
Co z tego , że "wszyscy" tak robią? Chcesz zrobić źle i mówią Ci koledzy, że takie rozwiązanie jest "do bani"...
Dość dużo jeżdżę i strasznie wkurzają mnie takie pomysłowe Dobromiry, którzy jeżdżą na przeciwmgielnych w dzień, albo z włączonymi mijania i dodatkowo halogenami...

Czy na prawdę "musisz" kombinować i używać świateł przeciwmgielnych?
Poza tym, dość powszechną praktyką jest montaż w miejsce przeciwmgielnych stosownych świateł dziennych...ale to inne światła, klosze itp...

Oczywiście i tak zrobisz jak chcesz ale może albo zrobisz to jak bozia nakazała, albo odpuścisz i będzie o jednego pomysłowego Dobromira mniej...oczywiście bez urazy :-)
Kolego chce wykorzystać fabryczną instalację którą mam, a nie chce tracić kasy w żarówki lamp przednich, ani montować żadnych dodatkowych udziwnień jakie są dostępne w sklepach.
Chcę żeby DRL działał jak teraz, na fabrycznej instalacji ale nie na lampach przednich, tylko na halogenach. Prawdę mówiąc i tak ich nie używam bo praktycznie nic nie dają. Ostatecznie mogę wymontować halogeny a w ich miejsce wmontować LEDowe odpowiedniki.
To chyba nie będzie miało nic wspólnego z łamaniem przepisów. Nie będę miał po prostu świateł przeciwmgłowych.

Dlatego pytam, czy jest możliwość przełączenia fabrycznej instalacji DRL z lamp przednich na halogeny.