Cytat:
|
jezeli alternator ci szwankuje to bardzo czesto wystarczy go rozebrac -polutowac uzwojenia ktore sa zgrzewane oraz sprawdzic pierscienie slizgowe i wymienic jezeli potrzeba.
regulator...raczej dopóki dziala altek powinien byc sprawny.
ale czasami podobne objawy moga robic slabe polaczenia grubych przewodow w samochodzie, gdzie dochodzi do strat duzych pradów.
|
dzięki wielkie za sugestie mjprzem dot. elektryki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - tak jak wspominałem to jest przekładka z anglika więc może rzeczywiście coś z okablowaniem. Wykonawca zapewnia, że są to oryginalne wiązki z europejczyka i po tej stronie wszystko jest OK - ale sprawdzę u jakiegoś elektryka i się upewnię.
Zastanawia mnie jeden fakt, a mianowicie po wyminie aku odkryłem pewną prawidłowość, otóż po odpaleniu silnika i krótkiej jeździe wszystko z wspomaganiem jest OK!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - wszystko fajnie, lecz gdy tylko skręcam w lewo zanika wspomaganie i ciężko się kręci w lewo - w prawo wszystko OK!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy może to być czujnik skrętu? Proszę o radę, może ktoś borykał się z podobnym problemem?
Pozdrawiam