Temat: [Focus 2011-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 23-07-2013, 10:39   #21
fokan
ford::beginner

Model: Focus MK3 HB5 Trend Sport
Silnik: 1.6 tdci 115 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Lista ewentualnych usterek

@Zombie6

Kupiłem fokę w 11.2012 - była na letnich (215/55/16 93 H), przełożyłem od razu na zimówki, zrobiłem 10 tys w zimie, w kwietniu zmieniłem na lato i....
- jedna miała bąbel po wew stronie, Goodyear tłumaczył to najechaniem na krawężnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ok - mimo że zrobiłem na letnich tylko 8 km, nie wdałem się w spór, zamówiłem sobie następną na wymianę.
- po założeniu wszystkich, w trakcie wyważania wulkanizator nie mógł złapać na jednej oponie wagi, tym bardziej przy wyważaniu dynamicznym na zawieszeniu - objaw lekkie walenie kiery między 90-120. Auto jest za młode na przekładki z przodu na tył i zabawę więc jestem w trakcie reklamacji drugiej opony, liczę na brak gwary więc będę dochodził z rękojmi. Jeśli uwzględnia biorę Conti albo Michały i nie będę czekał na nast objawy o jakich mówił mi wulkanizator: przedwczesne zużycie efficientgrip i hałas jak przy padniętym łożysku, przy tym cena, gdzie najtaniej znalazłem za 420 zł za sztukę. Tymczasowo założyłem na przód 205/55/16 Pirelli P7 i brak jakichkolwiek objawów, jestem zadowolony.
fokan jest offline   Odpowiedź z Cytatem